Carlsberg er kendt for mere end blot ølproduktion. Deres forskningslaboratorium har i årenes løb bidraget til både ølproduktion og grundlæggende naturvidenskab med opdagelser som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. Tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 kan du dykke ned i denne verden af videnskab og innovation.
En rejse gennem øllets videnskabForedraget byder på spændende indsigter fra lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund. De vil fortælle om forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. Du vil også lære om maltningens indflydelse på smagsvarianter og udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNAEn anden del af foredraget vil fokusere på teknologi til forbedring af planter under klimaforandringer. Oplev også, hvordan 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland kan give indsigt i fortidens plantes tilpasningsevner.
Smag på forskningenUnder foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås undervejs. Dette giver en unik mulighed for at smage på forskningen.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab". Arrangementet varer en halv time længere end normalt.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: 19:00
Sted: Taarup Forsamlingshus, Virksundvej 150, Knudby, 8831 Løgstrup
Entré: 30 kr
Arrangør: Taarup Borgerforening
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her