Sang og fagter hjælper de mindste med at huske 1-1-2

Foto: Viborg Kommune. Børnehavebørnene kan se frem til et teaterstykke med røg og action, når de deltager i 1-1-2-dagen.
dato

Viborg Ungdomsskole og Børnehuset Unoden har indspillet en musikvideo, der skal gøre det lettere for børnehavebørn at huske nummeret til alarmcentralen, hvis uheldet er ude. 7. juni samles mere end 1000 børn i Nordisk Park og synger sangen sammen.

Børnehavebørnene kan se frem til et teaterstykke med røg og action, når de deltager i 1-1-2-dagen.

"1-1-2, ja den er god".

Sådan lyder omkvædet i den nye 1-1-2-sang, som Carsten Kennild, der til daglig underviser på 10CV, har skrevet.

Sammen med en børnegruppe fra Børnehuset Unoden i Houlkær optræder han i en helt ny musikvideo, der med det korte omkvæd og fagter skal gøre det lettere at huske det vigtige telefonnummer. Det vender vi tilbage til.

1-1-2-dagen

Den 7. juni er de ældste børnegrupper i børnehusene inviteret til den tilbagevendende begivenhed 1-1-2-dagen i Nordisk Park i Viborg.

Her kan de prøve vandslanger, sidde i en politibil eller på en motorcykel, hilse på politihundene og se et skuespil, der viser forskellige situationer, hvor man skal ringe til alarmcentralen.

1-1-2-dagen har eksisteret i flere år med Erik Hykkelbjerg fra Midt- og Vestjyllands politi og Viborg Kommunes forebyggelsesteam som primære arrangører og tovholdere. Men det er første gang, dagen også byder på fællessang.

Koordineret indsats

Når mere end 1000 børnestemmer stiger op mod sommerhimlen over Nordisk Park, ligger der et stykke velkoordineret arbejde bag. Sangen blev skrevet allerede i årets første vintermåneder og sendt til Unodens børn og voksne, der opfandt fagterne til sangen.

I april blev Carstens sang og Unodens fagter foreviget i en musikvideo og sendt ud til børnehusene i Viborg Kommune. Med hjælp fra musikvideoen har børn over hele kommunen nu øvet sig i sang og fagter, så de er klar til kæmpe fællessang på den store 1-1-2-dag.

- Og skulle nogen glemme fagterne på dagen, hjælper de seje børn fra Unoden med at vise dem fra fællesscenen.

Der ligger viden bag ...

Idéen om at 1-1-2-dagen skulle krydres med sang, opstod hos medarrangørerne - Forebyggelsesteamet. De står for videndeling og forebyggende indsatser på børne- og ungeområdet i Viborg Kommune.

"Mere end 1000 børn møder op for at mærke og opleve, at de er en del af et samfund, der kan være noget for dem. De er en del af et fællesskab, hvor der er glæde og sammenhold og hjælp at hente, når de har brug for det," forklarer Søren Krog, afdelingsleder af Forebyggelsesteamet.

"Vi ved, at et fælles tredje er med til at styrke følelsen af fællesskab og sammenhold, og vi ved, at sang og fagter er hukommelsens støttepiller. Derfor har vi i år valgt at gå den ekstra mil og ved fælles indsats få skrevet og udbredt en sang, der forhåbentlig med tiden kan stå selv."

 Der bliver filmet på selve 1-1-2-dagen, og billederne herfra klippes ind i musikvideoen. Den bliver delt med andre kommuner, der afholder et lignende arrangement.

Musikvideoen er blevet til med støtte fra Det Kriminalpræventive Råd, der har givet 10.000 kr. til projektet.

Kilde: Viborg Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.